otrdiena, 2020. gada 10. marts

Apkakle soli pa solim

Zilo vasaras kleitu šuvu ne tikai savam priekam, bet arī, lai varētu parādīt dažus interesantus mezglus soli pa solim.
Tātad šoreiz par apkakli. Šī nav krekla tipa apkakle, tās iešūšanu rādīju šeit.


Mani tracina, kad redzu ar vienu vīli iešūtu apkakli starp izstrādājumu un zemapmali. Vēl trakāk, ja tas ir izdarīts žaketē, vai nedod Dievs mētelī! Lai gan, diemžēl, tā tiek rādīts šūšanas padomos arī kādā visiem zināmā piegrieztņu žurnālā, kurš sākas ar burtu B...
Es parādīšu kā ir jāiešuj apkakle atvērtā veidā.

Tātad, vispirms sašuj stāvapkakli, bet jāievēro kāda nianse - nedrīkst aizšūt līdz galam, jāatstāj vaļā vīļu tiesa, man tas vienmēr ir 1cm.


Tad jānogriež liekais, lai var labāk izvērst uz labo pusi.




Izvērstu uz labo pusi nogludina.




Sagatavo zemapmali.




Manā kleitā stāvapkakle iešūta daļēji V veida iegriezumā. Pirms apkakles ielikšanas zemapmali piešujam precīzi līdz atzīmei, kur sākas apkakle.



Tālāk iešuj atvērtā veidā vienu apkakles malu pie kleitas, otru pie zemapmales. Visām trīs vīlēm ir jāsakrīt vienā punktā, tas ir vissarežģītākais šajā darbā.



Šādi izskatās vīles, kuram ir jāsakrīt, tā it kā būtu šūta vienā līnijā, lai gan tā ir vieta, kur satiekas apkakle ar zemapmales atzīmi.




Jāatgludina abas apkakles piešūšanas vīles katru uz savu pusi. Ap kakla izliekumu iegriež vīles tiesu, lai labāk izlokās vīle.



Tā tam jāizskatās.




Kad vīles ir atgludinātas, saliek kopā uz ārpusi vērstās vīles un sastiprinot visas atzīmes un plecu vīles izstrādājumam un zemapmalei, sašuj tās kopā. Tas satur apkakli kopā. Šajā foto labi redzams kā ir iegriezta vīļu tiesa.



 Es izvēlējos nešūt dekoratīvo nošuvi ap apkakles ārmalu, bet nošūt dekoratīvo šuvi, piestiprinot zemapmali šādā veidā neatklājot acīm iekšpusi, kura parasti ir slēpta, ja šādā veidā šuj apkakli apģērbā ar oderi.


Lai saprastu kamdēļ es rādu šo apkakles šūšanas veidu, tad ielieku dažus paraugus, jo šādā veidā apkakles šuj praktiski visiem apģērbiem ar oderi.








Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru