pirmdiena, 2018. gada 4. jūnijs

Klasiskās bikšu kabatas. Soli pa solim

Jau labu laiku atpakaļ kursu meitenes ir lūgušas ielikt soli pa solim dažādu kabatu šūšanu. Tā kā šobrīd klientei linu biksēs šuvu šādas kabatas, tad bija laba izdevība to iemūžināt soli pa solim.
Bikšu kabatu maisiņiem izmantoju to pašu audumu, ko biksēm, jo tās ir no lina. Ja šuj no biezāka auduma, tad noteikti mazo maisiņu vajag no oderauduma, kā arī lielo piegriež no oderauduma, bet tad redzamo daļu piegriež no pamatauduma.


Vispirms sagatavo detaļas šādā veidā - ja biksēm paredzētas buktes, tad nogludina tās, izlīmē rāvējslēdzēja un kabatu vietas, mazajiem maisiņiem nošuj ar overloku vai tā imitācijas vīli tā kā redzams foto.


Piešuj mazos kabatu maisiņus pie bikšu detaļām kā redzams foto. Atgādinu, ka jāšuj pa izlīmēto detaļu.


Tad nošuj pārmaliņu pa kabatas maisiņu 0,1-0,2cm.


Nogludina un nošuj dekoratīvo šuvi. Manā gadījumā pēdiņas platumā no malas.


Tad ar adatiņām piesprauž lielo kabatas maisiņu tā, lai sakrīt atzīmes. Atgādinu, ka piegriežot ir jāatzīmē visas iezīmes, kuras ir uz piegrieztnes. Sevišķi svarīga ir atzīme uz lielā kabatas maisiņa, kurai ir jāsakrīt ar mazā kabatas maisiņa piešūšanas vīli. Ja tas viss ir ievērots, tad saspraust precīzi šajā etapā nebūs sarežģīti. Kad ir piesprausts, piešujam mazo maisiņu pie lielā. Apstrādā kabatas maisiņu ar overloku vai tā imitācijas vīli. Foto labi redzams, kur saskaras mazais maisiņš ar otro un ir atbilde uz to, kāpēc sākumā mazais maisiņš bija jāapstrādā kā pirmajā foto.


 Gatavs!

Tā vajadzētu izskatīties no labās un kreisās puses bikšu kabatai. Vajag nostiprināt kabatu pie augšējās malas, lai neveras vaļā un, šujot rāvējslēdzēju,  neaizmirstu iešūt vīlē maisiņa maliņu. Kā arī vajag nostiprināt kabatu gar sānu vīli.
Esmu pārliecināta, ka sekojot šai instrukcijai un palielinot bildes izdosies lieliskas kabatas! Lai veicas! 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru