otrdiena, 2018. gada 6. marts

Priekšautkleita

Kamēr gaidīju atbildes un ziņas no klienta, izgāju ārā paostīt gaisu. Ak, jel! Viņš ir tik tuvu!!! Saule tik spoža, gaiss tik dzidrs, putnu treļļu pilnas ausis. Iebāzu degunu vienā siltumnīcā, otrā siltumnīcā. Zaļie īkšķīši niez... drīz, pavisam drīz sāksies sēšana un rakšana un stādīšana.
Kāpēc gan to visu nedarīt jaunā štātē? Un pie viena daži šūšanas padomiņi.



Lai labāk saprotams, ko taisu, uzzīmēju rasējumu. 

Kad izgrieztas lielās detaļas, vispirms sagatavo slīpā diega lentītes - 4 gab. 3cm platumā 50cm garumā. 

Sagatavo arī kabatu. Vienmēr būs vieglāk strādāt, ja detaļas pirms šūšanas nogludinās vajadzīgajā formā. 

Sašuj pleciņus ar dubulto plakano vīli kā tas redzams foto. Ar šādu vīli var šūt ļoti daudzus izstrādājumus. Kā piemēram, gultas veļai auduma stiķējamā vīle, džinsu tipa biksēm viena no staras vīlēm vienmēr ir dubultā plakanvīle, kā arī neaizstājama vīle šujot šifonu un zīdu. 

Sagatavo kakla izgriezuma apdares lentīti. Nomērot izgriezumu, tā vajadzīga apmēram 60cm garumā. Šo detaļu griežu 4cm platumā. Tā, kā auduma atgriezums nav tik plats, lai pietiktu vienā laidā, tā ir jāstiķē. Foto parādu kā pareizi veic savienojumu. Griezumam jābūt 45० leņķī vai var teikt arī, ka tas ir auduma taisnajā diegā. Savienot tieši tā, kā esmu parādījusi, tad tā nebūs praktiski redzama. 

Kad apdares lenta sagatavota, tad to viegli var piešūt pie maliņas ar vienu vīli. Foto redzams arī tas kā savieno galus. Šis audums ir samērā blīvs lins, tāpēc savienojums ir diezgan biezs, bet šis izstrādājums nav nekāds smalkais, tamdēļ, izskatu nebojā. Visbiežāk šāda tipa apdari pielieto bērnu izstrādājumos, kā arī vieglos vasaras apģērbos. Kādreiz citreiz parādīšu vēl citus veidus apdarei ar slīpā diega lentīti.
Nogludinu apdarināto kakla izgriezumu. Manuprāt diezgan glīti.

Uzšuju kabatu. Tā kā tai iepriekš ir atgludinātas maliņas, tad to izdarīt ir ļoti viegli.


Ar parasto atlocīto apdares vīli nošuju sānu izgriezumus, kuriem griezums ir ieapaļš. Ar šādu pēdiņas platuma vīli viegli apstrādāt detaļas, kurām ir apaļš griezums, jo šaurāka vīle, jo labāk izskatās.

Atgludinu arī citas malas pirms nošūšanas.

Piešuju attēlā redzamā veidā lentītes, kuras sagatavoju sākumā.

Un, lūk, mana priekšautkleita gatava! Visdrīzāk to nēsāšu ar kādu krekliņu, vai arī, ja tiešām beidzot būs karsta vasara ļoti labi uzvilkt uz peldkosīma :) 





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru