svētdiena, 2018. gada 12. augusts

Mans pirmais vigvams

Tie patīkamākie un mīļākie pasūtījumi ir no maniem mīļajiem un tuvajiem cilvēkiem. Jau labu laiku zināju, ka mazdēliņam būs jāuzšuj vigvams. Vakar pabeidzu un vēl "siltu" nogādāju jaunajam īpašniekam.
Lai to uzšūtu, izpētīju simtiem, vai pat tūkstošiem vigvamu. Bildēs izskatās tik vienkārši - kvadrāts, trīsstūrīši, kociņi un gatavs!
Bet tas sarežģītākais ir pareizās proporcijas. Auduma platums nosaka to cik būs maksimālais iespējamais pamatnes laukums. Atļaušos aprēķinus un zīmējumus nepublicēt, jo uzskatu, ka neesmu atradusi pareizo un galējo variantu. Bet, manuprāt, galvenais ir rezultāts par kuru ir laimīgi mani mīļie. 
Jaunais īpašnieks jau iekārto mājiņu, sakārtojot pareizi spilvenus un kabatiņās saliekot svarīgākās mantas.




Iešuvu divas kabatiņas. Lodziņu var aizvērt, ja ir vēlme norobežoties. 



No ārpuses lodziņu var arī atvērt šādi.


Uz grīdas ir paklājiņš, kurā iešūts 5mm porolons. 


Lai gan vigvama konstrukcija ir ļoti stabila, tik un tā bērniņa drošībai un vecāku mieram, stūros iešuvu šādas koku atbalsta kabatiņas. Tikai tādā gadījumā vigvama malas nenostiepjas līdz galam, tad pamatnei vajadzētu būt par kādiem 10cm lielākam, tātad auduma platumam vajadzētu būt 150cm, šis audums bija 140cm. Gatavā veidā šī grīdiņa ir 136cm. 



Un tad vēl spilventiņi. E burtiņš, jo mājas īpašnieks ir Edgars. Šo izšuvuma dizainu veidoju pati ar jauno izšūšanas programmu. Kā sacīt jāsaka, pirmais kucēns... 
Īpašs stāsts ir par vigvamu saturošiem kokiem. Nopirku instrumentu kātus, ļoti apmierināta. Aizvedot mājās konstatēju, ka 150cm garums ir stipri par īsu. Izrādās minimums ir 180cm. Izbraukāju veikalus, izrādās tas ir deficīts! Visas vigvamu šuvējas ir izpirkušas visus 30mm kokus!!! Pēc ilgiem meklējumiem, pilnīgi nejauši, dārza nodaļā ieraudzīju neticami garus 200cm garus instrumentu kātus! Skaisti novirpotus un noslīpētus. Vigvamam nu bija saturs. 
Nekas nevar būt jaukāks kā mīļās sejiņas smaids. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru